Donar permís a altres usuaris per editar una pàgina wiki

Com que la wiki està dissenyada per ser una eina de col·laboració, sovint hem de donar permís a altres usuaris perquè puguin editar les pàgines wiki. Hi ha dues maneres de donar aquest permís:

  1. Accés lliure per editar pàgines wiki. Si sou gestor de superhubs, podeu utilitzar el mètode «Delegació de rols» per donar a l'usuari el dret d'editar qualsevol pàgina wiki. Aquest mètode s'explica a la secció Delegació de rols d'aquest llibre. Tingueu en compte que mitjançant aquest mètode, si assigneu el rol «wiki writer» (redactor de wikis) a un usuari, aquest usuari podrà editar totes les pàgines de la wiki. Utilitzeu aquest mètode amb cura i només per assignar drets d’edició als usuaris que se sentin còmodes editant pàgines wiki.
  2. Accés regtringit per editar pàgines wiki. Algunes vegades només volem concedir accés a un usuari per editar algunes pàgines (no totes les pàgines wiki). Per aconseguir-ho, aneu a la pàgina en concret de la wiki, cliqueu a la pestanya «Edita» i, a continuació, afegiu l'usuari a qui voleu concedir drets d'edició al camp «Grant edit rights» (com es mostra a la imatge següent). Tingueu en compte que això donarà accés a l'usuari per editar només aquesta pàgina wiki i totes les pàgines wiki que en deriven.

Figura. Per concedir a un usuari el dret d'editar una pàgina wiki en concret, cliqueu a la pestanya «Edita» d'aquesta pàgina wiki i afegiu-lo al camp «Grant edit rights». D'aquesta manera, l’usuari podrà editar aquesta pàgina wiki i totes les pàgines wiki que en deriven.