Redirigir missatges al vostre superhub utilitzant les pàgines de contacte

Com a gestor d'un superhub, és possible que vulgueu tenir control sobre la manera en què els usuaris us puguin contactar. En aquesta secció, aprendreu a utilitzar la pàgina «Contacte» per redirigir les sol·licituds al vostre superhub.

La pàgina de contacte de Labdoo es troba en aquesta URL: https://www.labdoo.org/ca/content/contact-labdoo. Aquest formulari de contacte implementa dues funcions principals:

  1. Redireccionament de missatges. Quan un usuari selecciona un país, si aquest país pertany a la regió d'un superhub, el missatge generat quan l'usuari envia el formulari de contacte s'envia al gestor del superhub d'aquesta regió.
  2. Preselecció de respostes. A més, podeu configurar el formulari de contacte per seleccionar automàticament el país o el motiu pel qual l'usuari contactarà amb el hub amb els paràmetres URL «co» i «re», respectivament. Vegem-ne alguns exemples.

Si cliqueu sobre aquesta adreça https://www.labdoo.org/content/contact-labdoo?co=de&re=1, obsarvareu que tant el país com el motiu dels camps estàn ja predefinits. Això es deu al fet que el país es passa a la URL amb el paràmetre «co=de» (que correspon a Alemanya) i el motiu es passa amb el paràmetre «re=1» (que correspon al motiu número 1 de la llista: «Vull contribuir amb un viatge (dootrip)»).

Aquesta característica és útil per crear els vostres propis botons de redirecció personalitzats des de la vostra pàgina de superhub al formulari de contacte general de manera que pugeu definir la resposta per cadascuna d'aquestes dues preguntes si sabeu d'on prové l'usuari i la raó per la qual està intentant contactar-vos.

Per obtenir una llista dels codis de països que podeu utilitzar en configurar el paràmetre URL «co», podeu consultar aquesta pàgina: https://countrycode.org/

La llista de codis dels motius és la següent:

«re=0»: «Vull contribuir amb un portàtil o una tauleta (dootrònic)»
«re=1»: «Vull contribuir amb un viatge (dootrip)»
«re=2»: «Vull ser voluntari de Labdoo (labdooer)»
«re=3»: «Vull sol·licitar ordinadors portàtils o tauletes per al meu projecte educatiu (edoovillage)»
«re=4»: «Només vull enviar un missatge a Labdoo.org»

Aquí teniu un exemple que ho resumeix tot. Posem per cas que a la vostra pàgina principal de superhub hi voleu afegir un botó dedicat als usuaris que es trobin en la vostra zona i que vulguin contribuir amb un dootrip. El que farieu és afegir aquest botó:

Com podeu veure, quan es clica al botó de sobre («Flugpate werden», que en alemany significa «Contribueixi amb un viatge»), us redirecciona a la pàgina de contacte amb els camps país i motiu predefinits amb els valors «Alemanya» i «Vull contribuir amb un viatge (dootrip)», respectivament.

Aquí teniu el codi HTML per afegir el botó de sobre:

<a href="../content/contact-labdoo?co=de&re=1">
<img src="/profiles/labdoo/files/pictures/button-contribute-dootrip-de.png" width="200"/></a>

No dubteu a copiar i enganxar el codi anterior com a plantilla i a modificar-lo per crear els vostres propis botons de contacte personalitzats. Recordeu també que podreu trobar plantilles de botons que podeu tornar a utilitzar des del Kit d'eines de Labdoo. Que ho passeu bé programant!