El sistema de dootrips

Tags: 

Els dootrips, o viatges Labdoo, són mitjans de transport neutres en CO2 que s’utilitzen per transportar dootrònics (ordinadors portàtils, tauletes, etc.) d’un lloc a un altre. Alguns exemples de dootrips són els viatges realitzats per turistes, voluntaris d’ONG (metges i enginyers sense fronteres, personal humanitari, etc.), estudiants internacionals, empleats de corporacions internacionals, etc. Els dootrips són un element clau de la plataforma Labdoo per ajudar a entregar portàtils i tauletes carregats de programari educatiu a escoles que ho necessitin sense incórrer en emissions addicionals de CO2 al planeta.

Les seccions següents descriuen com crear i gestionar dootrips.



Com registrar un dootrip (viatge)

Si viatgeu i teniu lloc a l'equipatge per portar un o més dootrònics (ordinadors portàtils, tauletes, etc.) o si pertanyeu a una organització o empresa que tingui persones que viatgen o que transporti mercaderies d'un lloc a un altre i que tingui lloc addicional per portar uns quants ordinadors, podeu registrar un dootrip a la plataforma Labdoo. Això permet al sistema identificar rutes per portar els portàtils a escoles que ho necessiten.

Els passos per registrar un dootrip són els següents:

  • Si no ho heu fet encara, primer creeu-vos un compte de Labdoo anant a la pàgina de registre: https://www.labdoo.org/ca/user/register
  • Després d'haver iniciat la sessió al compte de Labdoo, aneu a la pestanya «Dootrips» situada a la part superior de cada pàgina de Labdoo i cliqueu a «Crea» (assegureu-vos que heu iniciat sessió amb el vostre compte d'usuari, en cas contrari no veureu l'opció «Crea»).
  • Empleneu tants camps com sigui possible. Aquests són alguns consells:
    • Si ja sabeu quins dootrònics (portàtils) portareu en el vostre viatge, afegiu-los al camp «Identificadors dels dootrònics». Si encara no ho sabeu, podeu deixar aquest camp buit i vosaltres o algú altre en farà l'assignació una mica més endavant.
    • Al camp «Estat», seleccioneu «Pendent».
    • Sota el camp «Dootripper/s», afegiu el nom d'usuari de les persones que viatjaran i també afegiu el vostre nom d'usuari. Si la persona que viatja no té un compte de Labdoo, afegiu només el vostre nom d'usuari.
    • Si ja coneixeu l'escola de destinació on aquest dootrip portarà els ordinadors portàtils o si teniu preferència per a l'escola de destinació, podeu omplir el camp «Preferred edoovillage destinations» amb el nom de l'escola de destinació. En cas contrari, deixeu aquest camp buit.
  • Cliqueu a «Desa». D'aquesta manera s'haurà registrat el vostre dootrip. Ara és important que us poseu en contacte amb el hub de Labdoo que tingueu més a prop per fer-los saber que viatjareu, per tal que puguin estar al corrent del vostre viatge i que us assignin ordinadors portàtils que podreu transportar a la vostra destinació. Aquí teniu la llista de hubs de Labdoo des d'on podeu triar el més proper: https://www.labdoo.org/ca/hubs

Un cop hagueu dut a terme el vostre dootrip, és important modificar el camp «Estat» a «Finalitzat». Si per algun motiu es cancel·la el dootrip, poseu en aquest camp «Cancel·lat».


Figura. Aneu a la pestanya «Dootrips» i cliqueu a «Crear» per registrar el vostre viatge.

Assignació d'un dootrip a una edoovillage de destinació

Quan creeu un dootrip, si coneixeu l’edoovillage de destinació (el lloc on voleu portar els portàtils), és important que enllaceu el vostre dootrip amb l’edoovillage seguint aquest senzill pas:

  1. Aneu a la pàgina del dootrip i cliqueu a la pestanya «Edita» com de costum per poder editar la informació del dootrip.
  2. Desplaceu-vos cap avall fins al camp «Preferred edoovillage destinations» i escriviu el nom de l'edoovillage de destinació.
  3. Cliqueu a «Desa».

En aquest moment, el vostre dootrip i la vostra edoovillage estaran enllaçats. Tingueu en compte que si aneu a la pàgina de l'edoovillage, també veureu el vostre dootrip a la pestanya groga «Dootrips».

Assignació d'un dootrònic a un dootrip

Hi ha dues maneres d'assignar un dootrònic a un dootrip , editant el dootrip o editant el dootrònic:

  • Editant el dootrip. Aneu a la pàgina del dootrip i cliqueu a la pestanya «Edita». Assegureu-vos que heu iniciat sessió al vostre compte de Labdoo i que teniu drets per editar aquest viatge, en cas contrari no podreu veure la pestanya «Edita». Al camp «Identificadors dels dootrònics», afegiu-hi l'identificador de Labdoo del dootrònic. A continuació, cliqueu a «Desa».
  • Editant el dootrònic. Aneu a la pàgina del dootrònic (la pàgina del vostre ordinador portàtil o tauleta) i cliqueu a la pestanya «Edita». Assegureu-vos que esteu connectat al vostre compte de Labdoo i que teniu drets per editar aquest dootrònic, en cas contrari no podreu veure la pestanya «Edita». Al camp «Dootrips assignat a aquest dootrònic», escriviu el nom del dootrip. A continuació, cliqueu a «Desa».

Notificacions automàtiques i la gestió dels vostres dootrips

Per facilitar el procés de comunicació i gestió dels dootrips, els usuaris de Labdoo que participen en un dootrip poden rebre qualsevol de les següents notificacions automàtiques per correu electrònic:

  • Viatgers i usuaris relacionats amb la creació del dootrip. Cada vegada que es crea un dootrip, els viatgers i usuaris relacionats amb aquest dootrip reben una notificació per correu electrònic.
  • Usuaris de Labdoo que tinguin projectes al país de destinació del dootrip. Quan es crea un dootrip amb l'opció «Anuncia aquest dootrip» marcada, s'envia una notificació per correu electrònic a tots els gestors de hubs i d'edoovillages de Labdoo que tinguin una edoovillage oberta en un país similar al país de destinació del dootrip. Això permet que aquests usuaris coneguin l'existència d'aquest dootrip, donant-los l'opció de demanar que es transportin dootrònics a la seva edoovillage. Tingueu en compte que aquest tipus de notificacions només s’enviaran si seleccioneu la casella «Anuncia aquest dootrip». Per evitar enviar una innecessària falsa alarma a altres usuaris, es recomana que mantingueu aquesta opció desactivada si ja teniu assignats dootrònics al vostre viatge i no podreu portar-ne més.
  • Viatgers i usuaris relacionats amb el venciment del dootrip. Quan un dootrip venç, si el seu estat no s'ha canviat a «Completat» o «Cancel·lat», s'envia una notificació per correu electrònic als viatgers i usuaris relacionats amb aquest dootrip per recordar-los que actualitzin l'estat del dootrip.

A més de les notificacions anteriors, els usuaris rebran aquest recordatori:

  • Sobre el venciment d'un dootrip. Cinc dies després del venciment d'un dootrip, si l'estat d'aquest no s'ha canviat a «Completat» o «Cancel·lat», els usuaris encarregats d'aquest dootrip rebran un recordatori per correu electrònic per actualitzar-ne l'estat. Aquest recordatori s’enviarà tres vegades, cadascuna amb 5 dies d'interval. És a dir, el recordatori s’envia 5 dies, 10 dies i 15 dies després d’haver completat el viatge i sempre que no se'n canviï l’estat.