Informació per a Labdoo Hubs (Punts de Recollida i Sanejament de Portàtils)

Tags: 

Labdoo és una plataforma global de col·laboració que opera amb una estructura descentralitzada i plana. La descentralització és important per assegurar un creixement sostenible i orgànic, ja que les jerarquies poden ser contraproduents i sovint afegeixen despeses generals de gestió. Això significa que quan es tracta d'actuar per ajudar a educar els nens i reduir els residus electrònics, tothom pot participar: els joves, els adults o les persones grans, des de qualsevol lloc i fins i tot si només disposes de 5 minuts o unes hores de temps lliure .

De la manera més senzilla, pots participar com a persona (per exemple, sanejant el teu portàtil una vegada que ja no l'utilitzis) com a part del procés col·laboratiu. Totes les contribucions que realitzis com a persona aniran a un hub predeterminat anomenat Grassroot Hub. Però si decideixes que vols unir forces amb els teus amics i aconseguir més, pots crear el teu propi Hub Labdoo. Com a part d'un hub, tindràs algunes eines addicionals que t'ajudaran a gestionar el teu inventari i a augmentar la teva presència a la plataforma per poder aportar més a les comunitats locals i globals.

En aquest wiki, trobaràs tota la informació que necessites saber sobre els hubs de Labdoo. El contingut d'aquest llibre està estructurat en tres parts diferents de la manera següent:

  • Informació per a tots els hubs Aquesta és una secció comuna aplicable a tots els hubs de Labdoo. Llegeix aquesta secció per obtenir una idea general de les tasques que realitza un hub Labdoo.
  • Informació per centres escolars. Aquesta secció és específica dels hubs Labdoo implementats a escoles, normalment escoles secundàries, però també universitats i escoles superiors.
  • Labdoo per a ciutats Aquesta secció descriu el programa Labdoo for Cities, que consisteix a implementar el flux de treball de Labdoo a la teva ciutat o poble, que implica l'ajuntament local per recollir ordinadors portàtils dels ciutadans i les escoles locals per ajudar a sanejar-los.

Si tens alguna pregunta sobre aquest material o si veus errors de qualsevol tipus, contacta amb nosaltres a contact@labdoo.org.



Informació per a tots els hubs

Comencem a descriure algunes de les activitats que podràs dur a terme al teu Hub Labdoo. Algunes activitats poden requerir experiència tècnica, per exemple, allotjar un taller de sanejament, però la majoria de les activitats es basen en l'habilitat d'organització i lideratge.

Com a part d'un Hub, pots triar fer alguna de les activitats següents. Una bona pràctica és començar amb "difusió" i "recollir i etiquetar ordinadors portàtils" en primer lloc, i després augmentar progressivament a mesura que guanyes experiència. En qualsevol cas, tu decideixes quines activitats pots realitzar segons els teus recursos, preferències i disponibilitat.

  • Difusió a la teva comunitat. Informa a la gent sobre problemes com la fractura digital o els residus electrònics, i mobilitza persones per ajudar a la causa de Labdoo.
  • Recollir i etiquetar ordinadors portàtils. Recull ordinadors portàtils sense utilitzar de la teva comunitat local i gestiona el teu inventari de portàtils.
  • Tallers de sanejament. Queda amb amics i membres del teu hub, saneja els ordinadors portàtils sense utilitzar, instal·la-hi l'Ubuntu i el programari educatiu, i empaqueta dootrònics preparats per fer una nova mini-missió.
  • Dootrips. Organitza els teus propis dootrips mobilitzant viatgers a la teva zona.
  • Crea edoovillages. Identifica escoles que necessitin ordinadors portàtils i planifica nous projectes d'edoovillage amb ells.
  • Reciclar portàtils. Recicla portàtils que ja no funcionen i ajuda a reduir els residus electrònics.

Eines que reps al crear un hub Labdoo

Tags: 

Aquestes són algunes de les eines que rebràs quan creïs ell teu hub:

  • La teva pàgina de hub. Aquesta pàgina proporciona informació (com ara la ubicació del teu hub) per ajudar els donants a saber on poden portar els seus dootrònics no utilitzats. A partir d'aquesta pàgina, també pots gestionar el teu propi inventari de dootrònics i edoovillages.
  • Àlbum de fotos. Cada hub té el seu propi àlbum de fotos on els administradors de hub poden penjar imatges de les seves pròpies activitats de Labdoo. Per accedir a l'àlbum, fes clic al botó "Go to photo album" que es troba a la pàgina del hub.
  • Drets addicionals d'usuari. Com a gestor de hub, el teu compte d'usuari tindrà drets de gestió addicionals a la plataforma Labdoo, com ara els drets d'edició de la informació del hub o els drets per crear els teus propis edoovillages .
  • Eines per ajudar-te a organitzar les teves pròpies activitats de difusió. Aquestes eines inclouen fullets, flyers, pòsters, plantilles de correu electrònic, etc. per ajudar-te a iniciar i gestionar les teves pròpies campanyes per mobilitzar contribucions i ordinadors portàtils sense utilitzar de voluntaris propers a la teva àrea. Aquestes eines també inclouen la capacitat de crear el teu propi butlletí regional de Labdoo i organitzar esdeveniments locals.
  • Eines de gestió addicionals. Per exemple, com a gestor de hub, podràs configurar notificacions regionals per rebre correus electrònics de notificacions automàticament quan tinguin lloc certes accions de Labdoo a prop de la teva àrea (com ara activitats d'etiquetatge d'ordinadors portàtils o registre de nous viatges a prop de la teva àrea).

Figura. Cada hub té la seva pròpia pàgina per ser accessible a la comunitat local i organitzar el seu inventari. Cada pàgina té accés a informació d'ús lliure incloent-hi la llista de dootrònics, edoovillages i gràfiques de desenvolupament.

Com utilitzar les eines del teu hub

Tags: 

Per obtenir una descripció detallada sobre com utilitzar les eines del teu hub dins de la plataforma Labdoo, llegeix la secció "Els hubs Labdoo" al llibre "La xarxa Social Humanitària Labdoo-Com funciona ".

Exemple de taller de sanejament

Quan gestiones un taller de sanejament de portàtils, és una bona pràctica organitzar el teu propi flux de treball per assegurar que hi hagi una coordinació adequada de les diferents tasques dels membres del teu equip. Si bé hi ha moltes maneres diferents de fer-ho i sens dubte pots ser creatiu, aquí tens un exmple de taller de sanejament que pots fer servir com a referència.

Exemple d'ordre del dia
 (Prepara't per reservar entre 2-3 hores per dur a terme un taller amb èxit).
      * Benvinguda i inscripció - 15 minuts
      * Presentació breu i actualització de l'estat - de 15 a 30 minuts (opcional)
      * Divideix els voluntaris en grups per treballar en diferents tasques - una hora
      * Neteja i comentaris - 15 minuts.

Inici de sessió
Encara que no hi ha un perill previsible en el sanejament d'ordinadors portàtils, i Labdoo, com a organització sense ànim de lucre registrada, està protegida per les lleis, et recomanem que els teus voluntaris signin un formulari de renúncia per tal d'evitar disputes innecessàries durant o després del taller.

Presentació
És bo recordar als nostres voluntaris la missió de Labdoo i mostrar-lis els resultats dels seus esforços. Aquí tens uns bons recursos
Sobre la pàgina de Labdoo https://www.labdoo.org/content/about-labdoo
Pàgina de Labdoo a Facebook http://www.facebook.org/Labdoo

També és important encoratjar a un nou Labdooer a crear-se un compte d'usuari de Labdoo perquè pugui accedir a tota l'assistència que apareix a la pàgina Començar .

Divideix el taller en tasques mínimes
Es recomana dividir l'àrea de treball en diferents seccions basant-se en el nombre de voluntaris presents i el seu nivell d'habilitat.
Troba possibles mini tasques que els voluntaris poden realitzar durant el taller a la pàgina "Mini tasques d'un taller"

Estem molt interessats a escoltar com organitzar els teus esdeveniments per aportar més coneixement wiki i compartir-ho amb tothom. Si us plau, comparteix la teva experiència amb Team Wiki and Translations i fes clic a inici de conversa al menú lateral, de manera que podrem incorporar la teva entrada al fil actual. Gràcies.

Mini tasques d'un taller

De vegades és difícil mantenir a tots els assistents involucrats durant el taller, per tant, aquí tens aquesta possible llista de mini tasques per ajudar-te a començar. No dubtis en ajustar-la segons el nombre de participants i el nivell d'habilitat. Si els membres no dominen gaire l'aspecte tècnic, sempre pots posar-te en contacte amb nosaltres per obtenir ajuda sobre les tasques de "Instal·lació i reparació" després d'haver sanejat i etiquetat els portàtils. Podem ajudar-te a connectar-te amb altres centres tècnics a on pots enviar els ordinadors portàtils per a futurs treballs.

Una bona preparació abans del taller és molt important per a que tot surti bé. Assegura't que tots el material necessari estigui disponible abans d'hora. Pots preparar una petita caixa per guardar-hi el material al primer taller i només omplir periòdicament la caixa quan en quedi poc.

Estació 1: inspecció portàtil

  • Preparació abans de la reunió:
    Kit de neteja (una mica de teixit suau, una ampolla petita de 91% d'alcohol, una caixa amb flocs de cotó)
  •  

  • Descripció del treball:
    (portàtils donats recentment)
     1. Juntar els ordinadors portàtils amb el seu adaptador de corrent corresponent
     2. Assegura't de que l'ordinador portàtil es pugui encendre
     3. Si no es pot encendre, envia'l a l'estació 4, Equip de reparació de portàtils, per a tasques de reparació.
     4. Si està etiquetada amb un número d'identificació de Labdoo, envia el portàtil a l'estació 3, Equip d'instal·lació, en cas contrari, envia'l a l'estació 2, Equip d'etiquetatge.
    (portàtils que funcionen i amb tot instal·lat)
     1. Comprova la condició del portàtil segons la "Llista de comprovació de portàtils".
     

  • Estació 2. Etiquetatge d'ordinadors portàtils
  • Preparació abans de la reunió:
    Etiquetes Labdoo en blanc (pots trobar l'enllaç AQUÍ), tisores, cintes transparents , bolígrafs
  • Descripció del treball:
    1. Segueix el procediment d'etiquetatge portàtil per etiquetar el portàtil. (https://www.labdoo.org/content/etiquetar-un-port%C3%A0til-amb-un-n%C3%BA...)
    2. Assegura't de que tant l'adaptador de corrent com el portàtil estiguin etiquetats amb el mateix número. Si l'ordinador portàtil porta una bateria, si us plau, etiqueta la bateria també, ja que la bateria s'ha de portar separada del portàtil durant el transport.

  • Estació 3. Instal·lació del programari
  • Preparació abans de la reunió:
    Parted Magic CD, imatge de Lubuntu (CD i USB)
  • Descripció del treball:
    Es recomana realitzar l'eliminació de dades i la instal·lació d'Ubuntu en dues reunions diferents ja que esborrar dades triga molt (30 minuts - 1 hora)
    1. Utilitza Parted Magic o Lubuntu per esborrar les dades. Les instruccions es poden trobar Aquí.
    2. Segueix la Guia de sanejament per a la instal·lació del programari
        https://www.labdoo.org/content/guia-de-sanejament-m%C3%A8tode-senzill
    3. Si la instal·lació no surt bé, envia l'ordinador a l'equip de reparació de l'estació 5, per a una inspecció més exhaustiva.
  •  


    Estació 4. Neteja de portàtils
  • Preparació abans de la reunió:
    Kit de neteja (una mica de teixit suau, una ampolla petita de 91% d'alcohol, una caixa de cotó)
  • Descripció del treball:
    1. Utilitza el kit de neteja per netejar acuradament els portàtils, tant per dins com per fora. Si us plau, recorda constantment als teus voluntaris que aquesta és una de les tasques més importants en els ordinadors portàtils de donació de Labdoo ja que esperem que els receptors dels portàtils sentin la nostre passió i cura.

  • Estació 5. Reparació de portàtils
  • Preparació abans de la reunió:
    font d'alimentació universal, tornavisos per a ordinadors portàtils, tauler magnètic per a mantenir cargols (o petites caixes amb tapa i un tros d'imant), una dotzena de bosses de sandvitx per a ficar-hi recanvis. Els discos durs i memòries extretes d'ordinadors portàtils trencats.
  • Descripció de treball:
    1. Localitza i soluciona els problemes
    2. Si el portàtil no es pot arreglar, guarda l'adaptador de corrent, el disc dur i la memòria com a recanvis.
  • Llista de comprovació de portàtils

    Tags: 

    Arrenca el portàtil i inicia la sessió amb "labdoo", contrasenya "labdoo" i utilitza la següent llista de comprovació per verificar que els teus ordinadors portàtils han estat correctament sanejats.



    Identificador de Labdoo #___________________________

    1. Assegurar-se de que totes les parts estan etiquetades correctament amb el mateix número d'ID de Labdoo (ordinador portàtil, bateria, adaptador i altres components externs)

    2. Notes sobre qualsevol defecte o limitació (p. Ex. falten tecles, no té bateria ...)

    ___________________________________________________________________________

    ___________________________________________________________________________

    3. Comprovar si el wifi funciona (si no funciona, comprovar si hi ha un commutador wifi extern al portàtil)

    4. Assegura'rse de que Edubuntu està instal·lat correctament. (Provar-ho amb el joc GCompris)

    5. Obrir el Navegador d'Internet i anar a www.labdoo.org (provar la connexió a Internet)

    6. Reproduir un vídeo de YouTube per assegurar-se de que el vídeo i el so funcionen correctament.

    7. Instal·lar fora de línia de Wikipedia / ebook (Wikidoo) / o xowa wiki offline per a diferents idiomes
          (si l'icona és a l'escriptori)

    8. Canviar l'idioma a la configuració d'idioma apropiada per a l'entorn de l'edoovillage: ______________________________________

    Enquesta d'opinió sobre el taller

    Tags: 

    Alguns centres utilitzen aquesta plantilla per recollir els comentaris mensuals dels membres de l'equip. Et convidem a utilitzar-ho també.


    Formulari de comentaris mensuals de Labdoo:

    Data:


    1) Què és el que destacaries que has après avui?
    _____________________________________________________
    _____________________________________________________
    _____________________________________________________

    2) Com es pot aplicar el que has après avui per al teu equip?
    _____________________________________________________
    _____________________________________________________
    _____________________________________________________

    3) Si poguessis canviar la reunió d'avui, què hauries fet de manera diferent per fer-ho més útil per al teu equip?
    _____________________________________________________
    _____________________________________________________
    _____________________________________________________

    Informació per a hubs escolars

    Tags: 

    La tasca d'un hub Labdoo es pot dur a terme en molts altres llocs (a casa teva , a la teva feina, com a part del treball de la teva ONG, etc.). Aquesta secció està dedicada als hubs que es creen dins d'una escola. Els hubs escolars de Labdoo són un cas especial de Labdoo Hubs on hi col·laboren estudiants (per exemple, un batxillerat) amb supervisió d'adults.

    La gestió d'un centre escolar de Labdoo proporciona una gran oportunitat de lideratge per als estudiants. Esperem que la vostra experiència de Labdoo no només beneficiï el món sencer, sinó que també l'ajudarà a escriure un capítol significatiu en la teva vida escolar.

    Com a gestor d'un Hub escolar, esperem que segueixis les regles del Hub de Labdoo. Llegeix les següents seccions amb cura. La informació et pot ajudar a prendre la millor decisió durant el procés de creació i gestió del teu hub escolar.

    Per on començo?

    Tags: 

    Cinc passos per posar-te en marxa

    Recorda, independentment de la causa, un element molt important a l'hora d'iniciar el teu propi projecte social per ajudar a la comunitat a comprometre's. Si decideixes crear un centre de Labdoo a la teva escola, els següents passos et guiaran pel procés:

    1. Consulta amb la teva escola els requisits per formar un club o agrupació escolar.
    2. Convida amics a realitzar les tasques de gestors del club.
    3. Troba un professor per ser el teu assessor del club.
    4. Envia'ns un correu electrònic a contact@labdoo.org. Trobarem un hub principal per treballar amb tu. El hub principal pot proporcionar orientació per a les activitats del teu club.
    5. Enviael School Hub Information Form al gestor del hub principal.

    Un cop enviat el "Formulari d'informació del centre escolar", el hub s'afegirà formalment a la llista de Labdoo Hubs.

    Beneficis per als membres de hubs escolars

    Tags: 
    • Ajudar el medi ambient: Coneix les millors pràctiques per al reciclatge de residus electrònics (eWaste). És fàcil oblidar, de vegades, que els nostres aparells electrònics s'han d'eliminar com cal, com qualsevol altra cosa. A Labdoo, pots aprendre com implementar aquestes pràctiques en la teva pròpia vida.
    • Ajudar a superar la fractura digital: Alguna vegada has imaginat con seria un món totalment connectat de manera digital? Els estudiants obtenen ajuda per oferir tecnologia a comunitats menys afavorides.
    • Desenvolupar pensament crític i capacitat de lideratge: Formar part de Labdoo consisteix en trobar noves idees per oferir educació i tecnologia de manera sostenible. Els estudiants aprenen a pensar amb perspectiva.
    • Adquirir experiència tècnica: Cada tasca ensenya als estudiants a sanejar un ordinador portàtil i instal·lar Edubuntu (un paquet educatiu basat en el sistema operatiu Linux).
    • Realitzar un servei escolar: Moltes escoles animen els seus estudiants a ser voluntaris fora dels seus centres. Es requereix que els estudiants passin un temps mínim per servir a la comunitat. El temps passat amb Labdoo sovint es pot utilitzar per complir aquestes hores de servei. Posa't en contacte amb la teva escola per veure si Labdoo s'adapta als seus requisits.
    • Ser un ciutadà global:  Labdoo és una xarxa social sense ànim de lucre global. Els voluntaris de Labdoo s'ensenyen diferents habilitats i s'involucren amb moltes cultures diferents. La comunitat Labdoo ofereix moltes oportunitats d'interactuar i aprendre d'altres voluntaris de tot el món.

    Idees per treballar amb els membres del teu hub

    Tags: 

    A continuació s'ofereix una llista de possibles temes a desenvolupar al hub escolar:

    • Introducció al projecte Labdoo.
    • Els portàtils.
      • Reutilitza: descobreix ordinadors portàtils sense utilitzar al teu entorn i dona'ls una nova vida.
      • Redirigeix: un ordinador portàtil antic pot tenir una nova història. Pot ajudar a proporcionar recursos educatius a nens més desfavorits.
      • Recicla: reciclant correctament un ordinador portàtil, s'impedirà l'emissió d'aproximadament mig kg. de carboni a l'atmosfera. Això equival a reciclar unes 270 llaunes de refresc.
      • Consciencia familiars i amics.
      • Estableix un objectiu en la quantitat d'ordinadors portàtils que penses rescatar durant el semestre.
      • Planifica una campanya de recollida de portàtils i dissenya un fulletó per a aconseguir-ho. Consulta el kit d'eines de Labdoo per obtenir algunes idees i plantilles: https://www.labdoo.org/content/labdoo-toolkit
      • Fes clic AQUÍ per obtenir informació sobre com rescatar eficaçment un ordinador portàtil inactiu.
    • Sessió tècnica de QA.
      • Obté més informació sobre com crear una Labdoo magic box (sanejamentd'un portàtil).
      • Uneix-te a Labdoo reunions mensuals de Labdoo per aprendre a sanejarun ordinador portàtil.
      • Examineu els components bàsics de l'ordinador portàtil junts (p. ex., memòries, discs durs, etc.).
    • Dootrips.
      • Descobreix com es lliuren els ordinadors portàtils sense despeses addicionals i sense emissions de CO2 addicionals.
      • Troba recursos per viatjar entre familiars i amics.
      • Intenta combinar els plans de viatge existents amb destinacions a Edoovillages o altres hubs de Labdoo i demana als viatgers que portin un ordinador portàtil fins a la propera destinació del portàtil.
    • Adopta un projecte (Edoovillage).
      • Identifica una organització que necessiti ordinadors portàtils.
      • Ajuda a gestionar la comunicació entre l'edoovillage, els dootripers i els hubs.
    • Forma part de l'equip de desenvolupament de programari.
      • Ajuda a traduir el lloc web de Labdoo a diferents idiomes.
      • Ajuda a revisar el lloc web de Labdoo (wikipal).
      • Uneix-te al Mur de l'equip de desenvolupament de programari i ajuda a provar el lloc web de Labdoo, identificar i informar d'errors.
      • Familiaritza't amb el llenguatge de programació PHP i el sistema Drupal.
      • Registra't a Labdoo Github i comprèn el marc de treball de Labdoo.
    • Reciclatge.
      • Mireu vídeos educacionals tots junts (e.g., TED Talks).
      • Organitza una excursió a una planta de reciclatge.
      • Organitza una unitat de residus electrònics.

    Responsabilitats d'un gestor de hub escolar

    1.Començament del primer semestre
     

    2. Durant cada semestre

    • Assisteix a les reunions del hub principal o es reuneix-te amb el gestor del hub principal almenys dues vegades cada semestre.
    • Assegura't de que els membres del club registrin les seves hores de servei utilitzant el Doopoint System.

    3. A finals del segon semestre

    • Troba nous candidats per actuar com a gestors del centre escolar per al pròxim curs.
    • Introdueix els nous gestors al centre primari abans que finalitzi el període escolar.

    4. Recaptació de fons

    • Atès que Labdoo no opera amb diners, no s'espera que els estudiants facin recaptació de fons a l'escola.
      No obstant això, algunes escoles requereixen que els clubs escolars participin en esdeveniments de recaptació de fons escolars. Si aquest és el cas, el centre escolar té dret a decidir com aplicar millor els fons del club a les activitats del club.

    Formulari d'informació d'un hub escolar

    Tags: 

    Copia el formulari següent al cos d'un correu electrònic, omple la informació i envia'l al gestor del hub principal al començament de cada curs. Si no tensun hub principal t'agradaria tenir-ne un, envia'ns un correu electrònic a contact@labdoo.org.

    • El teu nom:___________________________________________________________
      El teu nom d'usuari de Labdoo: _________________________________________________
    • Nom de l'escola:__________________________________________________________
      Adreça física:_______________________________________________________
    • Gestors del hub
       Títol / Nom / Adreça de correu electrònic / Nom d'usuari de Labdoo
      ______________________________________________________________________
      ______________________________________________________________________
      ______________________________________________________________________
      ______________________________________________________________________
    • Assessor escolar
      Nom del professor / adreça electrònica: ___________________________________________
      Correu electrònic: _________________________________________________________
    • Objectius establerts i facilita activitats
      Primer semestre: _________________________________________________________
      ______________________________________________________________________
      ______________________________________________________________________
      Segon semestre: ______________________________________________________
      ______________________________________________________________________
      ______________________________________________________________________

      (Pots trobar idees d'activitats aquí)

    (*) Assegura't de que has llegit i acceptat la secció responsibilitats d'un gestor de hub escolar.

    Descarrega i llegeix el fulletó Labdoo per a hubs escolars

    Tags: 

    Si estàs interessat a treballar a Labdoo com a projecte o a crear un hub Labdoo a la teva escola, el 'Labdoo School Hub Booklet' et proporcionarà ajuda i orientació a través del procés.

    Com a alternativa, si ets un pare o un professor i vols afegir la idea de crear un centre de Labdoo a la teva escola, també pots trobar informació útil en aquest prospecte escolar.

    Gràcies una vegada més per col·laborar amb Labdoo i ajudar a l'educació reutilitzant recursos informàtics utilitzats.

    [Descarregar en format per imprimir-Versió en anglès]
    [Descarregar en format per imprimir-Versió en català]

    Llista de tasques Labdoo per a voluntaris

    Tags: 

     

    1. Difusió Descripció de la tasca Exemples Enllaços d'interès
    Localitza portàtils sense utilitzar *Parla amb persones que sàpigues que puguin donar ordinadors portàtils sense utilitzar https://www.labdoo.org/content/guia-labdoo-rescatar-port%C3%A0tils
    *Envia correus electrònics per demanar donacions d'ordinadors portàtils https://www.labdoo.org/content/sobre-labdoo
    *Organitza una recollida d'ordinadors portàtils a la teva escola o al teu lloc de treball https://www.labdoo.org/content/labdoo-toolkit
    *M'agrada/comparteix les publicacions de Facebook de Labdoo / Labdoo.OC http://www.facebook.com/Labdoo
    http://www.facebook.com/Labdoo.OC
    *Crea el teu propi hub amb amics https://www.labdoo.org/ca/content/informaci%C3%B3-hubs-escolars
    Crea material promocional *Crea o millora material relacionat amb Labdoo https://www.labdoo.org/content/labdoo-logos
    https://www.labdoo.org/ca/content/labdoo-buttons
    *Crea flyers
    2. Sanejament de portàtils Descripció de la tasca Exemples Enllaços d'interès
    Prepara portàtils donats per a ús escolar *Saneja els ordinadors portàtils a casa seguint els procediments de Labdoo https://www.labdoo.org/content/guia-de-sanejament-m%C3%A8tode-senzill
    *Assisteix a reunions QA mensuals i treballeu junts amb ordinadors portàtils http://oc.labdoo.org
    *Ajuda a respondre preguntes tècniques al mur de suport global de Labdoo https://www.labdoo.org/ca/content/labdoo-global-support-lgs/activities
    3. Art i Llenguage Descripció de la tasca Exemples Enllaços d'interès
    Millora la llegibilitat del lloc web *Tradueix la plataforma Labdoo a diferents idiomes https://www.labdoo.org/ca/wiki-index
    https://www.labdoo.org/content/how-translate-labdoo-social-network
    Millora la llegibilitat del lloc web *Revisa els articles de la wiki
    4. Programació Descripció de la tasca Exemples Enllaços d'interès
    Programar el lloc web/ crear aplicacions Labdoo *Programar amb Drupal https://www.labdoo.org/content/source-code-development-team
    *Crear Unity games de Labdoo http://unity.com
    *Crear aplicacions educatives