Mètode Avançat (sense xarxa): Autoconfiguració (en BETA)

×

Status message

If you have any questions about this page or if you find any errors, please write a message to the support wall and a Labdoo volunteer will help resolve it. Thank you for helping to improve our wiki pages.

AVÍS DE BETA: aquesta pàgina descriu un nou mètode per instal·lar imatges de Labdoo que actualment està en procés de desenvolupament. Aquest mètode probablement substituirà el nostre mètode d'instal·lació "Mètode avançat (sense xarxa)" actual, tot i que de moment encara està en fase beta. No dubtis a provar-lo i enviar-nos comentaris. Si tens dubtes, utilitza els mètodes "Mètode avançat (sense xarxa)" o "Mètode avançat (amb xarxa)" descrits a les seccions anteriors.

Introducció i enfocament
Aquest mètode consisteix a utilitzar l'script "autodeploy.sh" que automatitza la majoria dels passos del procés d'instal·lació. Utilitzant aquest script, t'estalviaràs haver de realitzar manualment passos com esborrar dades mitjançant Parted Magic, seleccionar la imatge coincident o adaptar les particions entre d'altres, perquè l'script autodeploy.sh realitza aquesta funció automàticament.

L'script d'autodeploy realitza aquestes tasques de manera automàtica:

 • Elimina dades del disc dur mitjançant dades generades aleatòriament.
 • Selecciona la millor imatge coincident per clonar l'ordinador, segons el tipus de CPU (32 o 64 bits) i la mida del disc dur. (Consulta el diagrama a continuació.)
 • Instal·la la imatge coincident des d'una unitat externa. (Ja sigui des d'una unitat USB externa o des d'un servidor).
 • Càlcul de la millor mida per a la partició d'intercanvi i adaptació de l'espai d'intercanvi.
 • Escriu el protocol d'instal·lació en un fitxer de protocol.

Després d'utilitzar el script, l'ordinador estarà preparat per ser utilitzat, excepte pels passos finals per adaptar-lo a les necessitats de l'escola/edoovillage de destinació. Pots anar directament a la secció Configuració posterior a la instal·lació per realitzar aquests passos d'ajust finals.


Figura. L'script d'autoconfiguració selecciona automàticament la millor imatge Labdoo segons les especificacions de cada ordinador.

Executar l'script d'Autodeploy

En aquesta secció detallem els passos que has de seguir per instal·lar una imatge de Labdoo amb l'script Autodeploy:

 • Deseu l'script executableautodeploy en l'emmagatzematge que triïs, normalment en un disc USB o un servidor .
 • Arrenca Parted Magic [Nota: el script autodeploy.sh funciona en Parted Magic (10.2012 i 08.2013)]
 • Un cop s'ha iniciat Parted Magic, copia l'script d'autodeploy a l'ordinador.
  • Obre el File Mangaer (fes doble clic a la icona blava a la cantonada superior esquerra de l'escriptori).
  • Si fas clic a la columna esquerra a la unitat que conté l'script (p. Ex., en una unitat USB), s'obrirà una segona pestanya.
  • Fes clic amb el botó dret sobre l'script que vols copiar (Còpia).
  • Fes clic a la primera pestanya (arrel), fes clic amb el botó dret del ratolí per enganxar l'script al directori "/root".
  • Obre un terminal, fes clic a la icona del terminal a la barra de tasques.
  • Escriu al terminal /root/autodeploy.sh [Enter]
 • Segueix les instruccions de l'script

Adaptació de l'script d'Autoconfiguració (recomanat només per a usuaris avançats)

En algunes ocasions, és possible que necessitis modificar l'script d'autoconfiguració per ajustar el seu comportament a les teves necessitats o objectius específics. Aquí s'expliquen algunes de les opcions que pots modificar a l'script.

[Nota: els números de línia poden canviar depenent de la versió de l'script que utilitzis, però s'aplica el mateix concepte.]

[Consell: si afegeixes o elimines #, les línies de l'script es poden activar o desactivar.]

 • Línies 5-8: noms de les imatges a ser clonades (no canviïs aquests paràmetres, ja que els noms els preestableix l'equip de Labdoo).
 • Línies 10-11: s'apaga l'ordinador automàticament després d'haver acabat la instal·lació (0=no/Predeterminat; 1= si).
 • Línies 13-14: exemple per connectar-se a un servidor local (LAN); les rutes i les contrasenyes s'han d'establir segons sigui necessari a la teva xarxa local. En cas de dubtes, posa't en contacte amb l'administrador local.

# Agraïm a l'equip del Labdoo Hub de Düsseldorf (Alemanya) el desenvolupament d'aquest script que tant de temps ens estalvia!


Continue reading to the next page:
Configuració posterior a la instal·lació


Go back to read the previous page:
Resum d'instal·lació d'imatges Labdoo