Crear nous hubs

×

Status message

If you have any questions about this page or if you find any errors, please write a message to the support wall and a Labdoo volunteer will help resolve it. Thank you for helping to improve our wiki pages.

Els usuaris de Labdoo que tinguin el rol "superhub" assignats poden crear nous hubs de Labdoo. (Per obtenir informació sobre el que és un hub, consulteu la secció Hubs Section al llibre 'Valors i Principis' de la wiki.) El procés de creació d'un nou Labdoo hub és el següent:

 1. Contacte inicial. El grup que vol crear un hub contacta amb Labdoo. Això es pot fer de diferents maneres, incloent-hi posar-se en contacte amb un centre de veïns existent o enviar-nos un correu electrònic a contact@labdoo.org. Aquesta sol·licitud es passa a la superhub Labdoo a càrrec de la regió on es vol crear el nou hub.
 2. Què és un hub Labdoo?. El superhub explica als possibles candidats a gestor de hub com funciona un hub de Labdoo. Es recomana fer-ho a través d'una trucada telefònica (pot ser una trucada telefònica normal o per Internet) per garantir una conversa adequada. Aquesta pàgina explica què és un hub.
 3. Creació de comptes d'usuari de Labdoo. Un cop decidida la creació del hub, si els candidats encara no tenen un compte d'usuari de Labdo, han de crear-ne un per a cadascun dels usuaris que gestionaran el centre, anant a https://www.labdoo.org/user/register.
 4. Creació del hub. El superhub crea el nou hub accedint a crear una pàgina de hub (aquesta pàgina només estarà disponible per als usuaris que tenen drets de superhub i es pot trobar a la pestanya "Hub" al Menú principal de navegació) i omplint tota la informació necessària:
  • Títol. Omple el títol següent segons la nomenclatura 'Labdoo Hub HUBNAME', on HUBNAME pot ser el nom de la ciutat o poble on es troba el hub, el nom d'un determinat barri, districte o comunitat dins d'una ciutat o el nom de l'organització (com ara el nom de l'escola, universitat, ONG o empresa) que conté el hub. Per obtenir exemples de noms, consulta la llista de hubs existents.
  • Ubicació. Afegeix la ubicació del hub i utilitza la interfície del mapa per fixar les seves coordenades GPS.
  • Gestor(s) de hub. Afegeix els noms d'usuari dels usuaris que gestionaran aquest hub.
  • Hub principal. Alguns hubs existeixen com a recolzament d'altres hubs. Per exemple, en algunes ciutats, un hub principal tindrà l'ajuda d'altres hubs més petits distribuïts en diversos barris. Aquests hubs més petits es denominen generalment "hubs branca". Si estàs creant un hub branca, selecciona en aquest camp el hub principal. En cas contrari, selecciona "Cap" en aquest camp. Per veure la vista en arbre de tots els hubs i branques, consulta la pàgina 'Vista en arbre' a la pestanya "Hubs".
  • Tipus de hub. Selecciona el tipus de funcions de suport que proporcionarà el nou hub. Si el hub es pot utilitzar com a punt de recollida i emmagatzematge on la gent pot aportar els seus dootrònics, marca la casella "Hub de recollida". Si el hub està preparat per sanejar dootrònics, marca la casella "Hub de sanejament". Es poden marcar diverses caselles alhora.
  • El hub. Si vols afegir informació addicional sobre el teu hub, pots fer-ho en aquest camp.
  • Editors addicionals. A més dels gestors del hub, si vols donar-li a altres usuaris drets d'edició sobre el hub, podeu fer-ho afegint-los en aquest camp.
 5. Assignar rols. Els usuaris que s'encarreguen de gestionar el hub han de tenir el rol de "gestor de hub". Per fer-ho, ves a cada pàgina d'usuari https://www.labdoo-dev.org/users/USERNAME (on USERNAME és el nom d'usuari de l'usuari), fes clic a la pestanya "Rols", i activa el de 'gestor de hubs' a la seva casella com es mostra a la figura següent.
  Figura. Per assignar la funció "gestor de hubs", ves a la pàgina d'aquest usuari, fes clic a "Rols" i seleccioneu la casella corresponent.

 6. Enviar un missatge de benvinguda. En aquest darrer pas, has d'enviar el "missatge de benvinguda del hub" als nous gestors. Trobaràs aquest missatge en aquesta pàgina. Copia i enganxa el missatge a un correu electrònic i envia'l al(s) gestor(s) del hub.

Després dels passos anteriors, els nous gestors de hubs poden començar les activitats del hub tal i com es descriu a la secció Hubs d'aquest wiki.


Continue reading to the next page:
Afegir una pàgina de superhub


Go back to read the previous page:
Superhubs