Gestionar una edoovillage

Edoovillages són les escoles on portem els portàtils Labdoo. En aquesta secció, descriurem com gestionar els teus propis edoovillages. Si us plau, continua llegint les subseccions següents.

Com crear una edoovillage

Els usuaris de Labdoo que tenen el rol "administrador de hub" assignat tenen permís per crear noves edoovillages. El procés de creació d'una nova Edoovillage és el següent:

  1. Demana als professors i als responsables de l'escola que omplin el 'Formulari de sol·licitud d'edoovillage'. Si us plau, envia'ls aquest formulari perquè puguin omplir-lo. Un cop t'enviïn el formulari omplert, pots continuar amb el següent pas per crear l'edoovillage de debò a la plataforma Labdoo.
  2. Fes clic a la pestanya "Escoles" que trobaràs a la barra superior de www.labdoo.org i, a continuació, selecciona l'opció "Crear" (mira la Figura 1 a sota). Tingues en compte que només veuràs aquesta opció si el teu compte d'usuari té els permisos adients. Si no veus aquesta opció, envia un correu electrònic a contact@labdoo.org perquè puguem assignar-te els permisos adequats.
  3. Utilitzant la informació que vas recollir del "Formulari de sol·licitud d'Edoovillage", omple tots els camps del formulari.
  4. Assegura't de carregar el "Formulari de sol·licitud d'Edoovillage" al camp "Sol·licitud del projecte".
  5. Al camp "Semàfor", selecciona l'opció "Vermell: encara no s'han carregat imatges sobre el projecte". Podràs canviar el semàfor a groc un cop obtinguis imatges de l'escola en el següent pas. Pots obtenir més informació sobre el significat del 'Semàfor de l'escola' d'aquesta pàgina wiki.
  6. Un cop hagis omplert tots els camps, fes clic al botó 'Desa'.
  7. Envia un correu electrònic als professors de l'escola i/o a les persones que dirigeixen l'escola, proporcionant-los l'enllaç URL de la nova edoovillage i demana'ls que la revisin. Demana'ls que també t'enviïn imatges de l'escola. Això és important per motius de transparència. Un cop tinguis les fotos, penja-les al teu àlbum de fotos de l'edoovillage. Si no saps com fer-ho, segueix els passos descrits en aquesta pàgina wiki. Un cop penjades les imatges, pots canviar el semàfor a groc. L'escola ja està preparada per rebre el primer petit lot d'ordinadors portàtils.

Enhorabona! En aquest punt, el teu edoovillage ja existeix oficialment, i ara ets un pas més a prop de fer una gran contribució a la divulgació de l'educació arreu del món. Continua llegint la següent secció per obtenir més indicacions sobre com gestionar el teu edoovillage.


Figura1. Fes clic a "Escoles" i "Crear" per començar la creació del teu edoovillage.

Gestionar el semàfor del teu edoovillage

Cada edoovillage té un semàfor que es mostra a la part superior dreta del tauler (mira la figura més avall). Els colors del semàfor tenen el següent significat:

  • Vermell: no poden enviar-se dootrònics. Aquest és l'estat inicial d'un edoovillage. Hem de demanar als destinataris que enviïn imatges de l'escola. Fins que aquestes imatges no arribin, el semàfor romandrà vermell i no es podran enviar ordinadors portàtils. Un cop rebudes les imatges de l'escola, el semàfor es pot canviar a groc.
  • Groc: es pot enviar el primer petit lot de dootrònics. Aquest color vol dir que s'han rebut imatges de l'escola i es pot enviar un primer lot d'ordinadors portàtils. Això sol dir enviar uns quants portàtils (és a dir, quatre o cinc portàtils), però no tots els portàtils sol·licitats. Un cop l'escola rep el primer enviament de portàtils i una vegada que l'escola torna a enviar més imatges dels ordinadors portàtils rebuts que demostren una correcta recepció, el color del semàfor es pot canviar a verd.
  • Verd: es poden enviar la resta de dootrònics. Aquest color vol dir que el primer lot d'ordinadors portàtils va ser rebut amb èxit per l'escola i l'escola va enviar fotos dels ordinadors portàtils. En aquest punt, podem enviar la resta d'ordinadors portàtils sol·licitats per l'escola.

Per canviar l'estat del teu semàfor d'edoovillage, fes clic a l'enllaç "Edita aquest edoovillage" (mira la figura) que trobaràs al tauler de l'edoovillage (assegurea't que has iniciat la sessió per veure aquest enllaç) i canvia el valor del camp "Semàfor".


Figura. En cada edoovillage del tauler, veuràs el dibuix d'un semàfor

Penjar imatges de la teva edoovillage

Per penjar les imatges que has rebut de l'escola, fes el següent:

1. Assegura't que has iniciat la sessió a Labdoo.org. (Si no has iniciat la sessió, ves a https://www.labdoo.org/ca/user/login i introdueix el teu nom d'usuari i contrasenya.)

2. Ves a la teva edoovillage. Per trobar la pàgina de l'edoovillage, pots anar a "El meu compte" (https://www.labdoo.org/ca/user) i, a continuació, fes clic a la pestanya "Les meves contribucions globals". A continuació, fes clic a l'enllaç "[See all contributed edoovillages]". Això et portarà a un tauler des d'on podràs seleccionar la teva pàgina.

3. Un cop a la pàgina de la teva edoovillage, fes clic a "Anar a l'àlbum de fotos". Això et portarà al teu àlbum de fotos. Ara pots fer clic a "Pujar fotos noves" on podràs penjar les teves fotos noves. Tingues en compte que només veuràs l'opció "Pujar fotos noves" si tens suficients drets d'administració d'edoovillage per fer-ho. Si no veus aquesta opció, posa't en contacte amb l'equip de Labdoo (https://www.labdoo.org/content/contact-labdoo) donant-nos el teu nom d'usuari per tal que puguem proporcionar-te els drets suficients per al teu compte.

Si tens problemes per penjar fotos, contacta amb l'equip de Labdoo a https://www.labdoo.org/content/contact-labdoo.


Figura. Ves a l'àlbum de fotos del teu edoovilage i fes clic a 'Upload New Photos' per afegir-hi fotos del teu projecte.

Qui pot crear i gestionar una edoovillage?

La creació d'edoovillages està restringida a persones que pertanyen a un hub, voluntaris a llarg termini que saben com funcionen les coses i ajuden a la següent persona en el procés, funcionem d'aquesta manera, hi ha sempre diferents persones a càrrec de cada pas de el procés. Algú de l'organització crea l'edoovillage i algú més sobre el terreny és responsable a la destinació: informa sobre les necessitats i sobre la recepció dels dootrònics. És aconsellable que aquestes dues funcions les portin a terme dues persones diferents.

Sovint, les escoles poden ser gestionades per més d'una persona que podrà editar i canviar el contingut de la descripció i necessitats de l'escola.